FIVE OCEANS x JANA HEINRICI

Tips från inredaren Jana Heinrici

Vi har fått en pratstund med vår nya ambassadör Jana Heinrici, inredare och influencer, gällande hållbar inredning, städning och stil. Jana älskar dessutom att städa och har därför satt ihop ett eget kit med sina favoriter från Five Oceans. Läs mer om Jana och ta del av hennes tips i intervjun nedan!

Inredare och ny ambassadör för Five Oceans, Jana Heinrici.

Hej Jana! Berätta gärna om hur du tänker kring materialval i ditt eget hem samt när du jobbar som inredare åt någon annan? Vilka aspekter är viktigast att ta hänsyn till?  

– Oavsett om jag inreder hemma hos mig eller om det är hemma hos en kund är det viktigt att lära känna den/de människor som skall bo där. I min familj gillar vi till exempel att umgås i köket, därför vill vi ha stora, luftiga sällskapsytor. Man kan hänga i matsalen vid bordet och se sin älskade laga mat eller som jag ofta gör; med ett glas vin vid vår köksö. Nu är det länge sedan jag tog inredningsuppdrag på grund av brist på tid. Men det har alltid varit viktigt för mig att lära känna kundens familj och deras behov.  

Vilket är ditt bästa styling-tips för hemmet om man vill tänka hållbart?

– Att blanda gammalt med nytt. Inte följa trender utan tänka efter om detta verkligen är något jag kommer älska även om ett till tio år. Många gånger byter vi också grejer med varandra inom familjen. Det blir både en kul grej och hållbart tänk. Sedan kan man byta tillbaka igen. Tänker att det även är så med kläder. Jag älskar också att satsa på designklassiker, som jag vill att Maja en dag ska ta över. 

Hur ser din städrutin ut hemma?

– Nu kommer folk tänka att jag är knäpp ;) Det första jag gör varje dag innan jag tar mig an dagen är att städa hemma! Jag har även tänkt på att hålla vårt hem ganska lättstädat så att det går fort. Samtidigt som jag vädrar så kan jag torka av köket och göra fint efter frukosten. Sedan bäddar jag sängarna och sprayar med min favorit Fabric Freshener över sängen och över alla mjuka möbler. Fabric Freshener använder jag också på kläder man inte vill tvätta för ofta. Jag torkar även snabbt av damm, dammsuger och till sist städar jag av vårt badrum. Ja, detta gör jag varje dag ;) 

Du har ju också nyligen startat ett styling-konto med fokus på mode, hur tycker du man ska bygga upp en hållbar basgarderob? Vilka plagg ska man satsa på som håller i alla tider om man vårdar dem rätt? 

– Men så glad jag blir att ni har uppmärksammat mitt stilkonto! Jag älskar verkligen mode. Det är otroligt viktigt att inte övertvätta sina kläder. Vädra och kamma till exempel kashmir. Häng aldrig upp stickat, utan vik bara fint in i garderoben. Jag gillar även här att tänka på att blanda. Vissa plagg får gärna kosta mer om kvaliteten är bättre, andra basplagg gillar jag att köpa budget. 

Kan du ge oss några stiltips om man både vill värna budget och främja hållbarhet?

– Jag upprepar mig säkert men byt med någon du tycker om när du ledsnat på något plagg. Köp ihop. Varför inte gå ihop med ett syskon eller en god vän och köpa det ni båda gillar? Skriv ett kontrakt. Kanske låter tokigt men gör det! Du kanske har väskan denna månad, nästa månad får du lämna över den och så vidare.

Hur skulle du beskriva din egen garderob/klädstil? 

– Jag gillar att klä mig stilrent och elegant om jag ska på ett möte. Jag klär mig gärna i träningstights, som jag dressar upp med en kavaj om jag bara ska ha en avslappnad dag. Och jag gillar den lilla svarta till en AW eller dejt med mannen i mitt liv. Jag vill nog kalla min stil för ”klassisk, cool, elegant”.

Janas favoriter; Hand Wash, Hand Lotion, Fabric Freshener och Kitchen Cleaner.

Berätta om varför du valt just dessa fyra produkter som dina favoriter från Five Oceans?

– Jag vill att vårt hem alltid ska dofta rent! Att kläderna ska hålla sig fräscha och att sänglinnen ska dofta nytvättat mellan tvättarna. Jag gillar att se vårt kök skina och känna att mina händer är både rena och återfuktade utan att ta skada på miljön. Det är väldigt lätt att fastna när man väl har testat dessa produkter en gång!

Gå direkt till kitet
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter
Jana's Favoriter

Jana's Favoriter

535 kr

Vår ambassadör, Jana Heinrici, har plockat ihop sina favoriter i ett kit där du sparar 20% jämfört med att köpa produkterna separat!

Kitet Jana's Favoriter innehåller:

Hand Wash 500 ml
Vårdande handtvål som rengör utan att torka ut.
Hand Lotion 500 ml
Djupt närande och återfuktande handlotion.
Kitchen Cleaner 500 ml
Effektiv rengöringsspray för köket, skonsam mot både ytor och hav.
Fabric Freshener 500 ml
Vårdande och stärkande textilspray som fräschar upp mellan tvätt.

Vår ambassadör, Jana Heinrici, har plockat ihop sina favoriter i ett kit där du sparar 20% jämfört med att köpa produkterna separat!

Kitet Jana's Favoriter innehåller:

Alla våra flaskor är gjorda av 100% återvunnen plast och formulan är 100% vegansk.

    View Details

    Produkttips

    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood
    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood

    Fabric Freshener - Rain on Sandalwood

    118 kr
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk
    Fabric Freshener - Roses & Milk

    Fabric Freshener - Roses & Milk

    118 kr
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden
    Fabric Freshener - Herbalist Garden

    Fabric Freshener - Herbalist Garden

    118 kr