Deriving Nature to Cure Nature

En sockerbaserad tensid med häpnadsväckande egenskaper

För rengöringskraften i Five Oceans står en sockerbaserad tensid som är biologiskt nedbrytbar och har extremt låg vattentoxicitet. Den unika teknologin ger produkterna mycket hög prestanda i förhållande till deras påverkan på miljön.

Ett vanligt sätt att mäta rengöringsprodukters miljöpåverkan är att beräkna hur mycket rent vatten som går åt för att neutralisera effekten av de ämnen som släpps ut i avloppet.

Five Oceans disk- och tvättmedel fordrar mellan 90 och 97 procent mindre vatten för att neutralisera produkternas inverkan på vattenmiljön. Det innebär att Five Oceans produkter är upp till 30 gånger vänligare mot våra hav och vattendrag än liknande produkter med jämförbar prestanda.

Oatium XR® – ett grönt patent som vårdar dina kläder

Five Oceans tvättmedel och klädvårdsprodukter innehåller betaglukan från lokalt och ekologiskt odlad havre. Vi kallar uppfinningen för Oatium XR®. Den patenterade molekylen skyddar och stärker textilfibrerna, samtidigt som den verkar mjukgörande och vårdar fiberstrukturen så att kläderna håller längre. Oatium XR® förkortar även torktiden och bidrar till att binda mikrofibrerna i tyget så att de inte hamnar avloppsvattnet.

Save Your Hands (SYH)

Vår unika SYH-teknologi vårdar händerna så att du slipper den torra och irriterade känslan som kan uppstå i samband med handdisk.

SYH-funktioner:

– Exceptionellt hudvänliga tensider som hjälper till att skydda och återställa hudbarriären.
– Lugnande betaglukaner från havre som mjukgör och vårdar huden.
– Hudnära pH-värden.