We Care for the Aquatic Ecosystems

Five Oceans - En svensk innovation inom miljöteknik

Five Oceans är inte bara en produktlinje och ett varumärke. Five Oceans är en ny grön teknologi, utvecklad för att framställa tvättmedel och rengöringsprodukter med minst lika hög prestanda som marknadsledarna – men med väsentligt lägre miljöpåverkan på vattendrag, sjöar och hav.

Under ledning av miljöinnovatören Torsten Hedbom har Five Oceans utvecklat en ny teknologi för rengöring och tvätt – baserad på lokalt odlade, naturliga och biologiskt nedbrytbara ingredienser.

Rengöringskraften kommer från helt naturliga sockerbaserade tensider. För de vårdande egenskaperna står Oatium XR®, vårt eget patenterade betaglukan från lokalt odlad havre. Resultatet är en högpresterande produktserie för hemmet, med unik potential att förbättra vattenavtrycket från vårt dagliga liv. 

Svensk Green Tech från Dalarna

Varumärket Five Oceans ägs och utvecklas av Svenska Krämfabriken. Samtliga produkter tillverkas i den egna fabriken i Dalarna där produktion och utveckling sker enligt företagets djupgående hållbarhetspolicy ”The Green Pledge”, som bland annat innefattar minimering av vatten- och energiförbrukning, gröna transporter och hållbara förpackningsval.

Five Oceans kommer i återvinningsbara flaskor som är tillverkade av 100% återvunnen plast. Produkterna är helt veganska och innehåller inga animaliska ingredienser. Upphovsmannen bakom Five Oceans teknologi heter Torsten Hedbom. Med över 40 års erfarenhet av produktutveckling och miljöinriktat arbete inom kemiteknik styr han projektet med säker hand.

*The Green Pledge® är Svenska Krämfabrikens hållbarhetspolicy i 12 punkter.
Mer information: www.kramfabriken.com/thegreenpledge