Ett kompromisslöst diskmedel - Tallrikstest mot våra konkurrenter

”Många diskmedel diskar bra – men när Råd & Rön dyker djupare ner i diskmedlens kemi hittar vi obehagliga ämnen. Tyvärr måste du välja mellan det diskmedel som diskar bäst och ett som inte är dåligt för dig och miljön.”

Texten är hämtad från ett test av handdiskmedel som Råd och Rön genomförde i mars 2021. Nu behöver man dock inte längre nöja sig med antingen det ena eller med det andra. Med Five Oceans Dishwashing Liquid får du önskvärd effekt utan negativ miljöpåverkan!

En svensk innovation inom miljöteknik

Five Oceans är en ny grön teknologi, utvecklad för att framställa tvättmedel och rengöringsprodukter med minst lika hög prestanda som marknadsledarna – men med väsentligt lägre miljöpåverkan på vattendrag, sjöar och hav. Five Oceans baseras på lokalt odlade, naturliga och biologiskt nedbrytbara ingredienser.

En sockerbaserad tensid med häpnadsväckande egenskaper

För rengöringskraften i Five Oceans står en sockerbaserad tensid som är biologiskt nedbrytbar och har extremt låg vattentoxicitet. Den unika teknologin ger produkterna mycket hög prestanda i förhållande till deras påverkan på miljön. Ett vanligt sätt att mäta rengöringsprodukters miljöpåverkan är att beräkna hur mycket rent vatten som går åt för att neutralisera effekten av de ämnen som släpps ut i avloppet. Five Oceans diskmedel fordrar 97 procent mindre vatten för att neutralisera produkternas inverkan på vattenmiljön. Det innebär att Five Oceans produkter är upp till 30 gånger vänligare mot våra hav och vattendrag än liknande produkter med jämförbar prestanda.

En tesked (2 ml) är allt som behövs till 5 liter diskvatten!

Tallrikstest mot våra konkurrenter

Five Oceans Dishwasher Liquid löddrar bra och rengör snabbt och effektivt för ett skinande rent resultat. Tallrikstestet nedan visar effektiviteten i diskmedlet där vi överträffar andra ”gröna” alternativ. Testet är gjort enligt IKW-standard. Nu behöver man inte längre nöja sig med antingen miljövänlighet eller med resultat - med Five Oceans diskmedel får man både och!

Svensk Green Tech från Dalarna

Five Oceans tillverkas i den egna fabriken i Dalarna där produktion och utveckling sker enligt företagets djupgående hållbarhetspolicy ”The Green Pledge”, som bland annat innefattar minimering av vatten- och energiförbrukning, gröna transporter och hållbara förpackningsval. Five Oceans kommer i återvinningsbara flaskor som är tillverkade av 100 % återvunnen plast. Produkterna är helt veganska och innehåller inga animaliska ingredienser.

Hur vi skyddar haven

Att skydda haven – världens största ekosystem – är grundstommen till Five Oceans och varför vi finns. Därför har vi valt att stödja Naturskyddsföreningens arbete för friskare och levande hav och vatten. När du köper Five Oceans i vår webbutik går 5 procent av intäkterna till Naturskyddsföreningens arbete för en bättre havsmiljö. Klicka nedan för att läsa mer om vad Naturskyddsföreningen gör på området.